Door Christina van der Bijl
op
30 april 21

Studie vermijdend?

Oké, naast muziek, ben ik bezig met video en fotografie. Omdat ik het leuk vind. Dan is er die drang, dat gevoel van; daar wil ik meer van weten, hoe zit dit, hoe zit dat.

Oké, naast muziek, ben ik bezig met video en fotografie. Omdat ik het leuk vind. Dan is er die drang, dat gevoel van; daar wil ik meer van weten, hoe zit dit, hoe zit dat.
Al struinend op het internet kom ik iets interessants tegen: de studie HBO-kort Videoproductie. Dat klinkt goed, vooral dat ‘kort’! Volgens de kleurige site is de studietermijn een paar maanden met in kleine letters daar achter max. 1 jaar.
Een paar maanden! Voor het einde van de lockdown in de pocket, daar ga ik voor! Ik, met mijn ‘ergens-achterin-de-veertig’ ga weer aan de studie.
Nu is er de afgelopen jaren al heel wat gestudeerd in dit huis, ieder op zijn manier. Mijn functie is dan proberen te motiveren, verhalen aan horen, aan te moedigen door ‘by focust’ o.i.d. te roepen en natuurlijk zo nu en dan wat eetbaars door de studiedeur te schuiven.

Als mem merk je dan wel of zonen in een studieflow zitten of niet. Als die flow bij de oudste bijv. even ontbreekt loopt hij om de 10 minuten van zijn kamer naar beneden en trekt standaard de koelkast open. Kijkt even, je hoort ‘m bijna denken: ‘hé, dat lag er net ook al …’ en drukt de deur weer dicht.
Nu zit ik zelf in dat studeerschuitje. Soms gaat het als een speer, check, weer een gedeelte klaar. En soms … pfuu dan eerst nog maar een kop koffie halen, of toch maar even met de stofzuiger in de weer, of even op de fiets om een boodschapje.

‘Mem, do hast* studie vermijdend gedrag’, sprak de jongste laatst wijs. Ai … tsja, hij heeft gelijk.
Vraag ik me toch af: Gaat dit ‘gedrag’ nu van ouder op kind, of van kind op ouder? Hoe dan ook, HBO kort Videoproductie is met succes afgerond , in iets langer dan kort.

*(Ma, jij hebt … )

Christina

Christina van der Bijl

KlankByld – Fries voor klankbeeld – is Christina van der Bijl. In KlankByld komt mijn passie voor muziek en beeld samen.

Andere blogs

Hieronder een overzicht van andere blogs.