Door Christina van der Bijl
op
04 maart 21

Onze G-sleutel

‘Kunnen we komende zomer wel op vakantie?’ Die vraag hoorde ik laatst eens voorbij komen. Lees de blog!

‘Kunnen we komende zomer wel op vakantie?’ Die vraag hoorde ik laatst eens voorbij komen. 

Geen idee, ik hou me er ook nog niet mee bezig. Misschien wordt het afgeraden om op reis te gaan, of mag en kan er straks toch weer wat meer? 

In het begin van de coronaperiode had ik het voornemen om eens wat orde te scheppen in mijn foto’s. Dat zijn er veel, héél veel. Sinds 2006, begin van het digitale fotocamera tijdperk, staat alles veilig op een harde schijf. Keurig per jaar en maand, dat wel, dus ook best snel terug te vinden. Maar de foto’s zitten niet in een, misschien ouderwets maar o zo leuk, papieren fotoboek. Dáár lag een uitdaging. 

We zijn inmiddels een jaar later en twee boeken zijn klaar. Een vakantieboek 2019 en een jaarboek van 2006 (ohh, wat waren ze nog klein). Online gemaakt en laten drukken bij zo’n bekend bedrijf. Mooi! Leuk om er doorheen te bladeren, in de kast te zetten en later weer eens te pakken. 

Tijdens het maken van dat vakantieboek was ik wat aan het googelen. Hoe heet dat stadje ook alweer, was deze foto nu daar of daar gemaakt. Tsja, je vergeet toch dingen. 

En wat kwam er spontaan voorbij? ‘Onze G-sleutel’! Samen met jongste zoon gemaakt op dat mooie Griekse strand. De witte stenen hadden we zorgvuldig gezocht. Ze moesten mooi en ook nog plat zijn. Al puzzelend ontstond onze creatie: de G-sleutel, in verschillende lagen. En … best goed gelukt. 

Toen we een paar dagen later weer op hetzelfde strand kwamen lag-ie er nog te pronken. 

Een Italiaanse mevrouw vond het blijkbaar fotogeniek genoeg om er (ook) een foto van te maken en ‘onze G-sleutel’ op google-maps te zetten. 

Zou-ie er nog liggen? 

Christina

Christina van der Bijl

KlankByld – Fries voor klankbeeld – is Christina van der Bijl. In KlankByld komt mijn passie voor muziek en beeld samen.

Andere blogs

Hieronder een overzicht van andere blogs.