Hoe koken we onderweg

Koken tijdens je fietsvakantie kan soms best een uitdaging zijn. Meestal halen we ingrediënten vlak voordat we aankomen op de camping maar soms kan dit niet. Voor ons vertrek kijken we altijd naar mogelijke supermarkten op onze route en zorgen we ervoor een klein leeg rugzakje paraat te hebben. Na een lange dag fietsen is boodschappen doen niet altijd de leukste bezigheid.

We sommen hier een aantal recepten op die we kunnen klaar maken met onze kookspullen die we onderweg bij ons hebben. We koken met een éénpan-set van GSI, een lichtgewicht koekenpan van MSR en een benzinebrander van Primus.

Benzine brander met gehakt
Pan met uien
Benzine brander voorverwarmen

Fietskookboek

Wat eet je op fietsvakantie?

Als je met de fiets op pad gaat, kun je natuurlijk iedere dag uit eten gaan. “Lekker makkelijk”. Maar hoe heerlijk is het om lekker op de camping je eigen maaltijd te bereiden? Zittend op een kleedje in de zon, wijntje erbij… Zie je het voor je?

Natuurlijk vergt het wel wat creativiteit om het eten tijdens fietsvakantie afwisselend te houden. In het buitenland heb je niet dezelfde producten tot je beschikking als thuis, je hebt niet een onbeperkte gas- of andere brandstofvoorraad om te koken (geen 20 minuten aardappels koken dus!) en je hebt waarschijnlijk maar één pit. Daarom geven we je graag wat ideeën voor recepten die je gemakkelijk kunt maken :-).

Salades, salades en nog eens salades

Salades zijn er in alle kleuren en smaken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor de standaard salade met sla, tomaat en komkommer of probeer je een keer wat nieuws met bijvoorbeeld fruit er doorheen? Hiernaast vind je een aantal ideeën voor verschillende salades. Natuurlijk kunnen de salades met vlees ook vegetarisch worden gegeten.

Recepten

We hebben 20 lekkere campingrecepten samengesteld. Je kan ze allemaal makkelijk maken. Heb je zelf een idee laat het ons dan weten!
Salade met groente en fruit
Verrassend frisse salade
Bietensalade
Een beetje afwisseling in de salades
Zomerse wraps
Lekker simpel recept en makkelijk te variëren
Curry met groenten
Spicy curry met groenten en kip
Pastasalade
Gezonde vitamine na een dag fietsen
De standaard salade
Lekkere basic salade die nooit kan mislukken
Alle recepten

Materiaal waar we graag mee koken

Primus Campfire prep set

Primus Campfire prep set 5-delig is ideaal als u van koken houdt. De set bevat alle benodigdheden om heerlijk te koken.

Primus OmniFuel 2

Dit is de meest bekroonde outdoorbrander ooit; de Primus OmniFuel.

MSR CERAMIC SKILLET

Lichtgewicht braadpan voor het bakken van vlees, pannenkoeken of roerbakgroenten.