Door Christina van der Bijl
op
31 december 21

Kerstkaarten enzo

Toen we x aantal jaren geleden hier kwamen wonen hadden we er best wel lol om. Halverwege december kregen we ze door de brievenbus .. Lees de blog

Toen we x aantal jaren geleden hier kwamen wonen hadden we er best wel lol om. Halverwege december kregen we ze door de brievenbus: kerstkaarten. Bezorgd op de meest ‘niet-postbode’ momenten. Eerst moesten we nog even gokken, maar al gauw hadden we het door: de buren! Deze is van nummer 11 en deze van nummer 5 enz. We maakten kennis met een traditie van onze nieuwe buurt.

Natuurlijk kregen ze ook een van ons terug. Nu ben ik niet handig met theezakjes vouwen, borduursels of 3D plaksels. En, eerlijk gezegd, ik ben ook niet zo van die soort van creativiteit. Die genen heb ik niet meegekregen van ús mem. Ik ben meer van de foto’s. Dus, dropten wij jarenlang een zelf gemaakte kerstfoto op de deurmat van de buren. Het sfeervolle verlichte dorp, onze kinderen, foto’s met sneeuw … je kent het wel.

Totdat ik het op een gegeven moment, zomaar van het een op het andere jaar, wel genoeg vond. Het was tijd voor nieuw elan. Jongste was inmiddels zover met zijn muzieklessen dat we samen al een klein kerstrepertoire konden spelen. Hij had er lol in, ik ook, lekker samen muziek maken. Het plan was om op Kerstavond, na All you need is love, dat leek ons het beste moment, naar het buurtpleintje te sluipen. Bugels klaar, muziek op volgorde, lampje aan. Enthousiast begonnen we aan ons ingestudeerde programma. Nou, ik moet zeggen, het was best wel een succes. Alleen voordat de laatste buren bij het spontane concertje aanwezig waren, zat ons programma er al op …. Op aandringen hebben we het geheel gewoon nog een keer gespeeld voor de laatkomers en daarmee was onze nieuwe kerstgroet verstuurd.

Inmiddels zijn de kerstfoto’s zijn toch weer in beeld, niet op de deurmat, maar in de buurtgroepsapp. En jij mag meekijken ???? Fijne jaarwisseling en een mooi en voorspoedig 2022 gewenst.

O ja, zie je die kaart hierboven? Best wel origineel hè. Gemaakt door ús mem. Geen theezakjes, 3D plaksels enz. maar nieuwe creativiteit op haar 84e. Dat is toch prachtig!

Christina

Christina van der Bijl

KlankByld – Fries voor klankbeeld – is Christina van der Bijl. In KlankByld komt mijn passie voor muziek en beeld samen.

Andere blogs

Hieronder een overzicht van andere blogs.