Doe Maar Mee Band

09 mei 2024

De Doe Maar Mee Band is een project dat kinderen, muziekvereniging en scholen op een creatieve en plezierige wijze verbindt.

Christina van der Bijl

KlankByld

Dmmb

Sinds begin 2024 ben ik betrokken bij een superleuk DMMB-project. Kinderen maken muziek op blaasinstrumenten zoals bugel, trompet en trombone. We zingen, dansen, doen aan bodypercussie en oefenen ritmes met emmer drummen. De eerste noten klinken inmiddels bekend en de liedjes worden steeds mooier.

Vanaf jonge leeftijd stimuleert muziek de hersenontwikkeling en verbetert het cognitieve vaardigheden zoals geheugen en taalgevoel. Daarnaast is muziek een krachtige emotionele uitlaatklep, die kinderen helpt hun gevoelens te uiten en zelfvertrouwen op te bouwen. Muzieklessen bevorderen ook sociale vaardigheden zoals samenwerking en discipline.

Muziek biedt ontspanning en plezier.

Doe Maar Mee Band

Van vrolijke deuntjes tot rustgevende liedjes, muziek verrijkt kinderen op talloze manieren.

Meer info
Dmmb Foto Tutti
Dmmb Foto Tromb

Maar muziek doet meer dan alleen de hersenen stimuleren. Het is ook een krachtige emotionele uitlaatklep. Zingen, dansen en spelen op instrumenten geeft kinderen de mogelijkheid om hun gevoelens te uiten en zich zelfverzekerder te voelen. Muzieklessen en het spelen in een band of orkest bevorderen bovendien sociale vaardigheden, zoals samenwerking, luisteren naar anderen en het ontwikkelen van discipline.

Binnenkort hebben we ons derde optreden. Daarna mogen de kinderen kiezen: blijven ze in de band en gaan ze door met muziek maken? We zijn benieuwd of het muziekvirus de kinderen (en hun ouders) te pakken heeft!