Fotografie

Ben jij ook dol op de camera van je telefoon? Ik begrijp je helemaal! Maar ik ben nog meer gehecht aan mijn fotocamera.
Op de Beeld pagina van KlankByld vind je regelmatig nieuwe foto’s en boeiende reportages over allerlei onderwerpen. Heb je me met mijn camera gespot tijdens bijvoorbeeld een sportevenement? Check dan mijn Facebook pagina voor alle foto’s!

Het verhaal achter de foto wil ik graag met je delen. Lees meer ..

‘Als je van je hobby je werkt maakt, moet je een nieuwe hobby zoeken’. Die prachtige uitspraak kreeg ik destijds te horen toen ik ‘de muziek in ging’. Voor mij is dat geen probleem, ik vind zoveel dingen leuk. (ook ‘niet leuk’ trouwens, maar dat even ter zijde). Fotografie is één van die leuke bezigheden en inmiddels veel meer dan een hobby.

Mijn favoriete onderwerpen:

Tulpen, bloemen en meer bloeiends. Elk voorjaar is het genieten van de tulpenvelden in de Noordoostpolder. Elk jaar een uitdaging om een nóg mooiere foto te maken, met weer een ander lucht, andere positie of ander licht.

Zon en maan. Het gouden uurtje van de zonsondergang is ook zeker een favoriet. Met het IJsselmeer op loopafstand is dat een heerlijk plek om met de camera te experimenteren.

In beweging. Of het nu een sporter, water, een vogeltje of een apparaat is. Hoe krijg ik dat onderwerp het mooist of soms het grappigst op de foto. En ja, af en toe heb je daarbij qua timing wat geluk nodig.

Foto’s maken door een glazen bol geeft toch ook wel hele speciale plaatjes.

En natuurlijk is het heel boeiend om mensen te fotograferen! Van de dynamiek van sportfotografie tot de spontane momenten in straatfotografie, elke foto vertelt een eigen verhaal.
Op bovenstaande foto* zie je me in actie met mijn ‘camera’ uit 1850! Geweldig leuk om daarmee op pad te gaan en vrolijke mensen met deze speciale camera vast te leggen. Bekijk het resultaat bij Reportages.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar mijn ‘1850 camera act’? Leuk! Bel me of stuur een bericht.
Volg KlankByld op insta en facebook en je weet meteen wanneer er ‘foto-nieuws’ is.

*) Foto: Michel Klooster

Christina

Christina van der Bijl

KlankByld – Fries voor klankbeeld – is Christina van der Bijl. In KlankByld komt mijn passie voor muziek en beeld samen.

Andere diensten

KlankByld